Ingen plan B: En drøm er gået i opfyldelse

Kasper er blevet optaget på bacheloren i skuespil på Den Danske Scenekunstskole

Kasper Krassimir Jensen dimitterede sidste sommer fra Musical & Teaterlinjen. Hans drøm var urokkelig. Han ville optages på den 3-årige uddannelse i skuespil på Den Danske Scenekunstskole i enten Aarhus, Odense eller København. Og han havde ingen plan B.


Kasper tog sidste år til optagelsesprøve i København, hvor han kom langt i forløbet. Han blev dog ikke tilbudt en plads, men opfordret til at komme tilbage året efter.

Vi er enormt glade og stolte på Kaspers vegne over, at det nu er lykkedes ham at få opfyldt sin drøm, da han ved andet forsøg er blevet tilbudt en plads på skuespillerskolen. Efter sommerferien starter han på den 3-årige bacheloruddannelse i skuespil ved Den Danske Scenekunstskole i Odense.

Vi har stillet Kasper nogle spørgsmål om hans afsæt fra Musical & Teater og hele processen omkring optagelsesforløbet.

 

– Hvordan har dine 3 år på Musical & Teaterlinjen klædt dig på til at søge ind?

Efter optagelsesprøverne er det gået op for mig, at de fedeste ting ved M&T har været, at jeg kunne få et seriøst frirum, hvor der har været mulighed for at lege og fordybe mig i improvisationer og bundne opgaver. Udover det så har dans virkelig hjulpet mig meget med min kropsforståelse og omstillingsparathed.

En af de ting, jeg er mest glad for at kunne tage med videre, er lysten til at lege med stoffet. At være bunden til specifikke rammer, men at kunne udforske alle hjørner og kroge af det og ikke føle mig så låst.

 

– Hvordan har du brugt dit sabbatår til at forberede dit forsøg nr. 2?

Jeg brugte det meste af mit sabbatår på at holde mig i form. Gå lange ture og danse i stuen. Men lockdown gav mig også mulighed for at trække vejret og have en form for selvrefleksionsperiode.

Jeg var også så heldig, inden den nye nedlukning i december, at komme med i Emil fra Lønneberg (som provst, læge og tyv), hvor jeg fik frit lejde til at lege med forskellige karakterer og sjove personligheder.

 

– Hvordan har det været at forfølge din drøm uden en plan B?

Det har været utroligt hårdt til tider. Min drøm har altid været at komme på en elevskole og få en karriere inden for teater og film. Den ultimative faktor har været, at jeg har haft støtte og opbakning fra alle sider. Mine venner og i særdeleshed min familie har virkelig skulle finde sig i meget, fordi jeg ikke har kunnet se mig selv lave andet. Det har gjort, at der er mange af mine venner, jeg ikke har haft mulighed for at se, og familie-sammenkomster jeg desværre ikke kunne deltage i, fordi jeg har skullet til undervisning, forestilling eller prøver.

Med det sagt, så har jeg heldigvis haft god kommunikation med dem og de har vist stor forståelse, fordi de ved, hvor svært det er og hvor meget jeg brænder for det.

 

– Har du et godt råd til nogle, der gerne vil søge ind og til dem, der ligesom dig har forsøgt at gå til optagelsesprøve og fik afslag?

Det råd jeg har fået fra mange lyder måske simpelt, men det virker. Træk vejret. Hellere en gang for meget end for lidt. Du har rigelig tid foran juryen, så træk vejret, sæt skuldrene på plads og gå i gang, når du er klar – de er der for at se hvem du er.

Og så hav det sjovt, når du forbereder dig med dine tekster, lav en masse fejl og så find ud af, hvad der virker og følg mavefornemmelsen og impulserne. Ikke led efter resultatet, opdag det.

Og til sidst, klassikeren: Husk nervøsitet er gratis energi.

Mht. at få et afslag, så ved jeg fra mig selv, at det er vigtigt ikke at dvæle i nederlaget. Det er okay at blive ked af det eller sur, men resultatet ændrer sig ikke. Så hellere arbejde videre derfra og find ud af, hvad der kan gøre, at du kan give endnu mere næste gang!

 

– Kasper, fortæl lidt om optagelsesprøven:

Til optagelsesprøverne i år arbejdede vi rigtig meget med fysiske improvisationer. 1 time lang fysio som mundede ud i kontaktimpro. Og 40 minutters improvisation, hvor vi bevægede os rundt som dyr og forholdte os til hinanden.

Derudover skulle vi forberede en fysisk bevægelsessekvens baseret på 5 ud af 9 ord, vi fik tilsendt inden prøvens start.

Vi arbejdede endvidere med en bunden dialog med en partner, som vi havde 2 dage til at forberede, mens vi var afsted.

I forlængelse af det skulle vi også lave et fysisk produkt, som tog udgangspunkt i et digt og et billede med en anden partner, vi blev tildelt på første dagen.

Prøven varede 3 dage med skema fra 8:30 – 18.00.

 

Vi ønsker dig igen et stort tillykke og held og lykke i Odense!