2. ÅRS ELEV FRA KUNST OG DESIGN TAGER TIL LONDON

Adam er optaget på prestigefyldt universitet for kunst og design

18-årige Adam Borchorst Faurschou er en målrettet og talentfuld ung mand. Når eksaminerne i 2.G og semesteret på Kunst og Designlinjen inden længe er afsluttet, tager Adam orlov fra både gymnasiet og Dansk Talentakademi. Han er nemlig blevet optaget på det prestigefyldte Central Saint Martins på Foundation Diploma in Art and Design i London.

I en kælder i Paris som 15-16-årig begyndte Adam at dyrke sit kreative talent. Det kunne være en god start på historien om en ung kunstner, som arbejder sig op fra sin boheme-tilværelse i Frankrig. Men historien er lidt en anden.

Adam bor i Holstebro og har gået i gymnasiet de sidste par år. Her har han taget et ekstra selvstudie i fransk, for da han var færdig på efterskolen, boede han et år i Paris hos sin moster, hvor han bl.a. dyrkede det franske sprog. Samtidig begyndte han at dyrke sin interesse for mode og design og i kælderværkstedet eksperimenterede han med redesign.

Da han kom hjem fra sit år i Frankrig, brugte han sit tøjdesign fra kælderen i Paris til at søge ind på Kunst og Designlinjen hos Dansk Talentakademi sideløbende med, at han startede på gymnasiet i Holstebro.

Adam har været en super motiveret elev hos os
Anna Margrethe Pedersen er linjekoordinator på Kunst og Design og hun har lært Adam at kende som en nysgerrig elev, der har haft masser af mod på at kaste sig over de mange forskellige forløb, som han er blevet præsenteret for at arbejde og eksperimentere med.

Hun fortæller:
”Adam startede for 2 år siden på Kunst og Design med meget lidt erfaring, men med en kæmpe stor åbenhed og interesse for design og kunst. Hele vejen igennem har han fået mest muligt ud af de tilbud der var og de mennesker han har mødt. Det har de gode folk på Central Saint Martins kunne se i hans portfolio, som viser hvor legende og engageret han er.”

Fra Holstebro til London
Det var lidt ved et tilfælde, at Adam opdagede muligheden for at søge ind på Central Saint Martins i London. Han søgte på nettet efter internationale kunstskoler og fandt frem til kunstuniversitet, som er en del af University of the Arts London, der er rangeret som det næstbedste universitet i verden for kunst og design i 2019 ifølge QS World University Rankings by subject.

Universitetet tilbyder gratis undervisning for unge under 19 år og derfor besluttede Adam sig for at søge ind på det prestigefyldte kunstuniversitet. Ansøgningsprocessen har ikke været helt lige til, men han har fået hjælp hos en studievejleder på gymnasiet og hos linjekoordinatoren på Kunst og Design, som selv har studeret på kunstskole i London.

Ansøgningsprocessen har – kort beskrevet – forløbet sådan med godkendelse af hver del for at komme videre i betragtning:
> Personal statement-ansøgning
> Digital mini-portfolio på 20 sider
> Samtale i London og vurdering af medbragt samlet portfolio
> Dispensation, da gymnasiet ikke er afsluttet
> Engelsk test

Adam forklarer: ”Det har været et stort stykke arbejde at sætte sig ind i hele bureaukratiet gennem ansøgningen, men det har også været spændende. Heldigvis blev min ansøgning og kunstneriske kvalifikationer godkendt.

Jeg har søgt ind på Diagnostic mode, som er en bred udforskning af de fire retninger: Fashion and Textiles; Fine Art; Graphic Communication Design; Three Dimensional Design and Architecture. Det passer meget fint med mine mange forskellige forløb på Kunst og Designlinjen. Jeg glæder mig til at eksperimentere og finde ud af, hvor der er størst potentiale, hvad der er sjovest at arbejde med og hvilken praksis, jeg brænder mest for, som jeg så vil specialisere mig indenfor.”  

Vi ønsker Adam al held og lykke
Undervisningen starter i begyndelsen af september. Lige nu knokler Adam med de sidste eksaminer på gymnasiet, inden han kan gå på orlov. Samtidig er han i gang med at søge fonde, som økonomisk hjælp til sit ophold. Derudover mangler han at finde en bolig. Han er på forskellige ventelister, men er endnu ikke blevet tildelt en af de mulige studieboliger, så han undersøger hvilke andre muligheder, der er for at få tag over hovedet i London. Men det hele skal nok lykkes, er han sikker på, nu han er kommet så langt.

Når hans år på Foundation Diploma in Art and Design er gået, vil han tage stilling til, om han vender hjem til 3.G på gymnasiet og færdiggør sin studentereksamen eller om han alternativt bliver og tager en bachelor.

Vi er enormt glade på Adams vegne og glæder os til at følge hans uddannelse i London.

Optagelse hos Central Saint Martins

Ca. 1/3 af ansøgerne til Foundation Diploma in Arts and Design kommer til samtale i løbet af 5 uger, hvor der holdes samtalerunder. 10 % af ansøgerne kommer ind.

Der udvælges ansøgere med potentiale og evner indenfor de følgende kriterier:

  • Visualisation skills (e.g. drawing, photography, 3D works)
  • Research and investigative skills
  • Creative thinking and problem solving abilities
  • The use of a range of materials and processes
  • An interest in art, design or related subjects.

Læs mere om Foundation Diploma in Arts and Design her.