Alessio dyrker sin passion på Dansk Talentakademi - og danser sin vej mod de store scener

16-årige Alessio Luca Holm Cuordileone er én af de unge talentfulde dansere, som går på Dansk Talentakademis danselinje. Han har danset, siden han var barn og har nu haft sit første år på danselinjen. Her har han arbejdet målrettet med sin dans og bl.a. medvirket i forestillingen ’Let’s dance Nielsen’ i DR Koncerthuset i København

Som barn elskede Alessio at entertaine. Og han elskede musik. Hver gang, der blev sat musik på, begyndte han at bevæge kroppen og danse.

”Det var nok derfor, jeg startede til dans. Jeg kunne godt lide at entertaine. Og jeg fandt hurtigt ud af, at dans var den måde, jeg gerne ville udtrykke mig på,” fortæller Alessio.

Alessio kan godt lide det visuelle ved dansen. Og dét at man kan udtrykke rigtigt meget uden at bruge ord.

”Det føles frit at danse. Også selvom det egentligt er så strikt og præcist. Jeg er også selv lidt en perfektionist. Derfor tror jeg også, jeg passer godt ind i den her danseverden. Man kan altid stræbe efter at blive bedre og bedre,” siger han.

Han er vokset op i Ringkøbing med sin familie, hvor han startede på et mindre dansehold. Som 10-årig begyndte han dog allerede at pendle til Holstebro, da han startede med at gå på Balletskolen. I tiden på Balletskolen tænkte han altid på, at han ville søge ind på Dansk Talentakademi, når han blev 16, som er alderskravet på talenttilbuddet. For et år siden blev han optaget, og så flyttede han til Holstebro.

Dansk Talentakademi som indgang til dansens verden

”Fordi jeg vidste, at jeg gerne vil være danser og arbejde professionelt med dansen, så virkede Dansk Talentakademi bare til at være den rigtige vej for mig at gå. Det viste sig at være helt rigtigt. Her får jeg mulighed for at bygge mig selv op, individuelt som danser. Og finde ud af, hvad min rejse er, og hvad mit mål er,” siger han.

Han fremhæver også særligt fællesskabet på Dansk Talentakademi som noget, der har været helt specielt for ham at blive en del af. Her bliver han inspireret og lærer en masse om sig selv og om andre.

”Der er en rimeligt stor aldersforskel mellem den ældste og den yngste. Jeg er jo én af de yngste, men jeg synes ikke, at det et på nogen måde er noget, der hindrer os i at tale godt sammen på kryds og tværs. Vi går alle sammen op i noget kunstnerisk. Der er en stor diversitet, men også et stærkt fællesskab, fordi vi er sammen om at have en kreativ passion,” fortæller han.

Alessio vil søge videre for at blive optaget på en professionel danseuddannelser. Han drømmer om at blive danser. At stå på en scene at danse, blive en del af et kompagni og måske en dag selv at lave sine egne værker. Derfor er det også helt særligt for ham, når de på danselinjen går mulighed for at medvirke i professionelle danseforestillinger og få et smugkig ind i livet som professionel danser.

Let’s dance, Nielsen

I januar medvirkede 24 elever fra Dansk Talentakademis danselinje blandt andet š en kæmpestor forestilling i København. Her var Alessio og andre elever fra linjen blevet udvalgt til at danse š forestillingen ’Let’s dance, Nielsen’ i DR Koncerthuset med i alt 90 dansestuderende fra hele landet. Forestillingen var en unik sammensmeltning af musik og dans, som skulle hylde komponisten Carl Nielsens kunstneriske arv.

”Det var vildt fedt at få lov til at være med i sådan et stort projekt. Jeg havde aldrig før lavet noget så stort og omfattende,” siger Alessio.

Danserne skulle danse til musik af Symfoniorkestret og Den Sorte Skole, og koreografien var skabt under ledelse af den reumert-vindende koreograf, Tim Rushton.

”Det var meget komplekst klassisk musik, vi skulle danse til. Det var sjovt og udfordrende at prøve at danse til den type musik. Og så var vi jo en del af et større puzzlespil. Det var forvirrende i starten, hvor man ikke rigtigt kunne se sammenhængen. Men den uge, da vi kom til København og lavede det sammen med de andre dansere, der gav det hele bare pludseligt mening,” fortæller han.

De to hovedroller i forestillingen blev også danset af elever fra Dansk Talentakademi. Alessio var suppleant for den mandlige hovedrolle, Luis Foghm der skulle spille Carl Nielsen i forestillingen.

”Så skulle jeg jo lære endnu mere. Men det var virkeligt både sjovt og fedt,” siger han.

Eleverne var afsted til København  i 10 dage, hvor de lavede prøver, øvede og til sidst optrådte foran en fyldt sal på den store scene i DR’s koncertsal.

”Jeg var lidt nervøs før hver forestilling. Men jeg glemte lidt, at folk kiggede på os, da vi dansede. Når vi så var færdige med at danse, gik det op for mig, hvor mange, der havde set os danse, og hvor stort det er, det vi havde været med til. Det var virkeligt en gave”

Om ‘Let’s dance, Nielsen!’

Koreograf: Tim Rushton

Medkoreograf: Vidar Hansen

Videodesigner: Signe Krogh

Lysdesigner: Mathias Hersland

Foto: Christian Larsen

Dansere fra: KIES Dans, AMOK DGU, Det kgl. Teater Balletskolen Odense, Oure Danseakademi, Vejle Idrætsefterskole danselinje, DTA dans